петак, 9. јун 2017.

Špagete bolonjeze sa junećim mesom

"Za sve ljubitelje italijanske kuhinje, ovo je odličan recept"

Br.osoba: 4
Vreme pripreme: 10 minuta                                                   
Vreme kuvanja:  45 minuta
Spremno za:  60 minuta

Sastojci

500 gr mlevenog  junećeg mesa
2-3 glavice crnog luka
1 kašičica mešavine povrća
3 supene kašike ulja
malo soli, bibera, origana, lovorovog lista
500ml paradajz pirea
200-300ml vode
500gr špageta (no.3)
malo rendanog kačkavalja ili parmezana

 Priprema

  1. Stavite 2-3 kasike ulja u dublji tiganj i u njemu dodajte naseckani crni luk. Posolite (da luk pusti vodu) i pržite, ali pazite da luk ostane beo da ne zagori. Uz postepeno dodavanje vode dinstajte crni luk nekih 20-tak minuta odnosno dok sasvim ne omekša.
  2. Zatim u tako dobro pripremjen luk dodajte mleveno meso i sve začine. Kratko propržite i nalijte vodom otprilike (300ml). Poklopite do pola i ostavite na tihoj vatri da se kuva oko 25min. (ako je potrebno dodajte vodu ali ne previše)
  3. Na kraju dodajte paradajz pire i uz redovno mešanje (da paradajz pire ne zagori) kuvajte dok voda ne ispari, a ostane dovoljno sosa. (još otprilike 20tak minuta) u zavisnosti od toga koliko vam je vode ostalo pre nego što ste stavili paradajz pire.
  4. Skuvajte špagete. U vruću vodu stavite sol i malo ulja, pustite da voda zavri i stavite špagete. Nemojte ih prekuvati , kuvajte ih prema uputstvu na pakovanju. Kad budu kuvane odmah ih procedite i isperite hladnom vodom.
  5. Servirajte špagede, prelijte sosom i rendanim kackavaljem ili parmezanom odozgo.
Prijatno

Нема коментара:

Постави коментар