"Za sve
ljubitelje italijanske kuhinje, ovo je odličan recept"
Br.osoba: 4
Vreme pripreme: 10 minuta
Spremno za: 60 minuta
Sastojci
500 gr
mlevenog junećeg mesa
2-3
glavice crnog luka
1
kašičica mešavine povrća
3
supene kašike ulja
malo soli,
bibera, origana, lovorovog lista
500ml
paradajz pirea
200-300ml
vode
500gr
špageta (no.3)
malo rendanog kačkavalja ili parmezana
Priprema
- Stavite 2-3 kasike ulja u dublji tiganj i u njemu dodajte naseckani crni luk. Posolite (da luk pusti vodu) i pržite, ali pazite da luk ostane beo da ne zagori. Uz postepeno dodavanje vode dinstajte crni luk nekih 20-tak minuta odnosno dok sasvim ne omekša.
- Zatim u tako dobro pripremjen luk dodajte mleveno meso i sve začine. Kratko propržite i nalijte vodom otprilike (300ml). Poklopite do pola i ostavite na tihoj vatri da se kuva oko 25min. (ako je potrebno dodajte vodu ali ne previše)
- Na kraju dodajte paradajz pire i uz redovno mešanje (da paradajz pire ne zagori) kuvajte dok voda ne ispari, a ostane dovoljno sosa. (još otprilike 20tak minuta) u zavisnosti od toga koliko vam je vode ostalo pre nego što ste stavili paradajz pire.
- Skuvajte špagete. U vruću vodu stavite sol i malo ulja, pustite da voda zavri i stavite špagete. Nemojte ih prekuvati , kuvajte ih prema uputstvu na pakovanju. Kad budu kuvane odmah ih procedite i isperite hladnom vodom.
- Servirajte špagede, prelijte sosom i rendanim kackavaljem ili parmezanom odozgo.
Prijatno
Нема коментара:
Постави коментар